Széchenyi Terv Plusz


Háziorvosi tájékoztató

Ifj. Dr. Andorka Sándor Háziorvos a következőkről tájékoztatja betegeit:

Tisztelt Betegeink!

  Az egészségügyi vészhelyzet fennállása alatt csak sürgős, akut eseteket látunk el! 

Gyógyszerfelírás e-recept formájában telefonon keresztül kérhető a rendelési időben, azt a beteg TAJ számának bemondásával és személyazonsosság igazolásával hozzátartozó is kiválthatja! Nem szükséges hozzá papír alapú recept! (kivéve segédeszköz és kábítószer)

  A lejárt okmányok, közgyógy igazolás, rokkantsági határozat, szakorvosi javaslat érvényessége a vészhelyzet utánig nem jár le, ezeket meghosszabítani most nem tudjuk! 

A hosszabb időtartamú táppénzt sem kell két hetente igazolni!

 A táppénzes igazolást is csak a táppénz lezárásakor tudjuk kiadni!

A járványügyi helyzetre való tekintettel, az Önök és az egészségügyi személyzet biztonsága érdekében az orvosi rendelőben egyszerre csak egy beteg tartózkodhat. A többieket kérjük, hogy az ajtó előtt egymástól legalább egy méter távolságban várakozzon!

Amennyiben az egészségügyi állapota miatt nem tud kint várakozni, kérjük az asszisztensnőnek jelezze!

Amennyiben Önnek magas láza, légzési nehezítettségevan száraz köhögéssel, vagy az elmúlt időszakban külföldön járt, kérem, hogy a betegtársai és az egészségügyi személyzet védelme érdekében a rendelőbe NE JÖJJÖN BE! Menjen haza és további tanácsért hívja a rendelőt, az ügyeletet, vagy a

Nemzeti Népegészségügyi Központ zöld számát (0680/277-455, 0680/277-456)!

Amennyiben külföldről érkezett haza, és a kormányhivatal otthoni járványügyi karantént rendelt el az Ön vagy családtagja esetében, kérjük hívja a rendelőt a táppénzbe vétele miatt!

Az iskolabezárás miatt a szülő nem jogosult táppénzre! Kérjük, hogy a munkáltatóját keresse az otthoni munkavégzés vagy a szabadság miatti megegyezés miatt!