Széchenyi Terv Plusz


Fertőszentmiklósi NyusziMuri

2021 áprilisában pár felnőtt, s néhány szorgos gyerkőc megrendezték a nagy Fertőszentmiklósi NyusziMurit!

Fertőszentmiklósi NyusziMuri

2021 áprilisában, Fertőszentmiklós aprócska zsákutcájában - ami a posta és a tűzoltóság között fekszik - a párházas utca lakói elhatározták, hogy boldoggá teszik a gyerekek Húsvéti ünnepét. Nagy lelkesedéssel, s teli elszántsággal festettek, barkácsoltak és sorra ötölték ki a jobbnál jobb meglepetéseket. Nem volt könnyű dolguk, hiszen tudták, hogy mindezt úgy kell megszervezniük, hogy a résztvevők egészsége egyáltalán ne kerüljön veszélybe! A csapat nem ismert lehetetlent. 2021 áprilisában pár felnőtt, s néhány szorgos gyerkőc megrendezték a nagy Fertőszentmiklósi NyusziMurit! Különböző helyszíneken helyeztek el meglepetéseket húsvét hetében. A Family2008 Zöldség és Gyümölcs Kereskedés adott helyet a rajzversenynek. Szépséges rajzok gyűltek össze, melyekért cserébe Tamás bácsi rengeteg zöldséget ajánlott fel a Vadfarm állatai részére! A rajzverseny nyertesét sorsolás útján választották ki, aki nem más lett, mint Horváth Borostyán Szófia! A Varga ajándék és virágbolt gondoskodott arról, hogy a gyerekek könnyedén hozzájussanak a sok-sok kifestőhöz és rengeteg ajándéktárggyal támogatták a rendezvényt. A Szabadidőközpont és Könyvtár Fertőszentmiklós biztosította a helyszínt az ügyességi játékoknak, s a fotós falnak. Volt még meseíró pályázat, Mesél az Ikva címmel, melynek eredményeként Horváth Módos Noémi írt is egy mesét. Ígérete szerint idővel könyv is kerekedik majd azokból a múltbéli emlékekből merítve ihletet, melyet az Ikva partján felnövekvőktől tudhattunk meg. Húsvét hetének péntekén megnyitotta kapuit az Ikva partján a NyusziMuri akadálypálya, melyet a szervezők mind saját két kezükkel készítettek. A pálya teljesítői jutalmul egy szép érmet választhattak a híd lábánál kihelyezett kosárból. Az érmeket a GraVini Fa Design készítette. Az Ikva felső partján kereshették meg a gyerekek az öt elrejtett nyuszi fészket, melyek ajándékokat rejtettek. Öröm az örömért felhívással zajlott ez a móka, a kiválasztott ajándékért cserébe egy otthonról hozott kis meglepetést helyeztek a látogatók a fészkekbe. Hiszen kapni jó, de adni a legjobb!

A szervező Márk Éva Mária és kis csapata álma az volt, hogy ebben a nehéz időszakban vidámságot csempésszenek a családok életébe. Ezen felül szerették volna, ha az Ikva partja újból nevetés és móka helyszínévé válna! Álmuk valósággá vált, s a NyusziMuri sok gyereknek az arcára csalt mosolyt és vidámságot!

A nagy NyusziMuri csapat tagjai:

Anyuszi (Márk Éva Mária), Apuszi (Horváth András), Hannuszi (Horváth Hanna), Bokor Gábor, Bokor Gáborné (Erika), Vinnai Péter, Vinnai-Bokor Hajnalka, Vinnai Milán, Vinnai Olivér, Tóth Tamás, Tatár Szabina és Horváthné Nagy Mária.

A rendezvény szervezői köszönetet mondanak minden anyukának, apukának, nagymamának, nagypapának, keresztanyukának, keresztapukának, de legfőképp a gyerekeknek, hogy élettel töltötték meg a NyusziMurit!