Széchenyi Terv Plusz


Tájékoztató a Simon Gym UWSKF Sport Kempo Világkupán való részvételéről

Egyesületünk versenyzője, Windisch Zoltán 2022. december 04-én, vasárnap az UWSKF Sport Kempo világkupán vett rèszt Szigetszentmiklòson.

UWSKF Sport Kempo Világkupa, Szigetszentmiklòs 2022. december 04.

Egyesületünk versenyzője, Windisch Zoltán vasárnap az UWSKF Sport Kempo világkupán vett rèszt Szigetszentmiklòson. 14 ország indulòi mèrettèk meg magukat hat tatamin technikai ès küzdelmi versenyszámokban. Zoli mester A viadal, mester Kempo knock down ès haladò No Gi Grappling szabályrendszerekben mèrette meg magát. Kezdèsnek a válogatott, kèt nappal korábban mèrlegelt Jerger Marcival meccselt mester A viadalban. Marci legalább egy súlycsoporttal nagyobb volt visszatöltès után Zolinál ès ez a küzdelemben is meglátszott. Lassan kezdődött a mèrkőzès, de a versenyzők minden erejüket beleadták a technikákba. Marci veszèlyes ütèsekkel fogadta meg Zoli szòrványos támadásait. Aktívabb volt, többet is talált. Győzelmèhez nem fèrt kètsèg. A bronz mèrkőzèsen Zoli egy kevèsbè ügyes, de szívós ellenfelet kapott. Az első menetet hozza Zoli. Kemèny combrúgásokkal szerezte a pontokat. Egy földrevitelnèl Zoli alulra került, de vègül sikerült kijönnie. Az ellenfelènek vèrezni kezdett az orra, ezèrt meg kellett állítani a mèrkőzèst egy időre. A folytatás után, a második menet vègèn egy pontos bal csapottal Zoli leütötte ellenfelèt, akire a mèrkőzèsvezető számolt. A harmadik menetre úgy jöttek ki a versenyzők, hogy Zoli nagy fölènyben volt a leütès ès a kemèny combrúgások miatt. Zoli ellenfele újra le tudta vinni Zolit, de nem tudott èrdemben veszèlyt okozni. Zoli vègül sikerrel kijött alulròl, testütèssel ès folytás kísèrlettel veszèlyeztetett, de vèget èrt a harmadik menet is. Zoli pontozással megnyerte a bronzmèrkőzèst.

Mester Kempo Knock Down szabályrendszerben Zolinak nem volt a súlycsoportjában ellenfele, ezèrt felrakták egy súlycsoporttal feljebb. Ellenfele nagyon elszánt ès nyomulòs volt. Vègig támadta a mèrkőzèst. Hátrálásra kèsztette Zolit, aki leforgásokkal, pontosabb testütèsekkel ès több combrúgással talált. Zoli egy köríves fejrúgással is eltalálta ellenfelèt, de elvesztette egyensúlyát, földre került. Ezt megpróbálta kihasználni ellenfele. Zoli jòl vèdekezett alsò pozíciòban ès egy karfeszítès kísèrlettel veszèlyeztezett. A mèrkőzès vèget èrt ès a pontozòk Zolit látták jobbnak.

No Gi Grappling szabályrendszerben Zoli egy fiatal ès nagyon tehetsèges felvidèki versenyzővel mèrkőzött először. Zoli nagyon passzív volt ès megvárta, míg a fiatal versenyző kezdemènyez. A mèrkőzès vègèhez közeledve egyre jobban fogyott a fiatal rivális türelme. Elindított egy lábra bemenetelt, aminek következtében Zoli befogta arm in guillotine pozíciòba. A fiatal srác szorult helyzetbe került, de szívòsságának köszönhetően sokáig ebben a pozícióban voltak. A srác újra türelmetlen lett ès elengedte Zoli kezèt, megpróbált kimenekülni. Zoli kihasználta ezt a hibát, fogást váltott. Az arm in guillotine folytásbòl guillotine folytás lett ès Zoli ellenfele szívòssága ellenère kènytelen volt kopogni ès feladni a mèrkőzèst. Zoli a döntőben újra Jerger Marcival küzdött. Itt is kijött Marci fizikai erőfölènye. Kezdeti passzív fogáskeresès után Zoli turtle ppzíciòba került, Marci pedig leterhelte. Marci megpróbált Zoli háta mögé kerülni ès RNC folytással befejezni a meccset. Zoli rutinosan vèdte a nyakát ès kigurult előre. Guard pozícióba kerültek, Marci volt felül, Zoli alul. Egyik versenyző sem tudott èrdemben veszèlyeztetni illetve pozíciòt váltani a mèrkőzès vègèig, amit Marci nyert pontozással.Zoli három kategòriában 5 mèrkőzèst vívott. Hármat megnyert, kettőt veszített pontozással. Kèt ezüst ès egy bronzèrmet nyert a világkupán mester kategòriában.



Kapcsolódó dokumentumok

Fertőszentmiklós Város weboldala Fertőszentmiklós Város weboldala Fertőszentmiklós Város weboldala Fertőszentmiklós Város weboldala Fertőszentmiklós Város weboldala Fertőszentmiklós Város weboldala jpeg Fertőszentmiklós Város weboldala jpeg Fertőszentmiklós Város weboldala jpeg Fertőszentmiklós Város weboldala Fertőszentmiklós Város weboldala jpeg Fertőszentmiklós Város weboldala jpeg Fertőszentmiklós Város weboldala jpeg Fertőszentmiklós Város weboldala jpeg Fertőszentmiklós Város weboldala jpeg Fertőszentmiklós Város weboldala jpeg Fertőszentmiklós Város weboldala jpeg