Széchenyi Terv Plusz


Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a tisztelt Lakosságot, hogy Fertőszentmiklós Városi Önkormányzat illetékességi területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A védekezés időpontja: 2024. június 11. (kedd) napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2024. június 12-13. napjai, ugyanebben az időben.

ÉRTESÍTÉS FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük, hogy Fertőszentmiklós Városi Önkormányzat illetékességi területén földi

úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2024. június 11. (kedd) napján, napnyugta utáni órákban.

Pótnapok: 2024. június 12-13. napjai, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Fertőszentmiklós, 2024. június 6.

           Tisztelettel:

           ………………………

                Farádi Tamás

                    műsz.ea.Kapcsolódó dokumentumok

Fertőszentmiklós Város weboldala pdf Tájékoztató szúnyoggyérítésről