Széchenyi Terv Plusz


Gondozási Központ tájékoztatója a veszélyhelyzettel kapcsolatban

Fertőszentmiklós Gondozási Központ ezúton tájékoztatja a Hozzátartozókat, valamint a település lakosait, hogy az idősek otthona bentlakásos szakmai egységében megtörtént az Országos Tisztifőorvos Müller Cecília által elrendelt ellenőrzés.

A Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vizsgálata megállapította, hogy az intézmény teljeskörűen felkészült az új koronavírus COVID-19 járvány elleni védekezésre. Az idősotthon rendelkezik izolációs tervvel, létrejött az infekció csoport az intézetorvos vezetésével, kijelölésre és felszerelésre került az elkülönítő (izolációs) helyiség. Az intézmény rendelkezik valamennyi szükséges védőeszközzel, melyet a Polgármesteri Hivatal, mint intézményfenntartó, illetve az Operatív Törzs folyamatosan biztosít. Az idősotthonban pillanatnyilag COVID-19 vírus által megbetegedett lakó és dolgozó nincs.

Az Országos Operatív Törzs az ÁNTSZ ellenőrzések eredményétől függetlenül elrendelte az intézmények alkoholos fertőtlenítést, melyet a Magyar Honvédség az idősotthon valamennyi helyiségében elvégzett. Az Országos Tisztifőorvos által elrendelt látogatási és kijárási tilalom azonban egyelőre határozatlan ideig továbbra is érvényben van.

Fertőszentmiklós, 2020. április 29.

 Kovácsné Keskeny Edina
intézményvezető 



Kapcsolódó dokumentumok

Fertőszentmiklós Város weboldala Fertőszentmiklós Város weboldala Fertőszentmiklós Város weboldala